Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İcli Kofte

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler[/h] Hamuru icin;

  • 4 su bardağı duğu en ince olan
  • 1 yemek kaşığı salca (domates biber farketmez)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
İci icin :

  • Yarım kilo kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı don yağ yok ise yemek yağı
  • 1 yemek salca
  • Tuz, karabiber
  • Hazırlanırken su
[h=2]İcli Kofte Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Duğuyu yarım saat oncesi 2 su bardağı su ile ıslatalım.
  2. Sonra iyice 15 dk yoğuralım.
  3. Sade duğuyu sonra salcasını atalım, tuzu ile iyice yoğuralım ne kadar cok yoğurduk o kadar hamuru guzel olur .
  4. İrmik ununu da atalım, kıvama gelene kadar azar azar su ilave edip yoğuralım, ele yapışmayacak kıvama gelecek.
  5. Kıymamızı tavaya alalım, rengi donene kadar kavuralım .
  6. Yağını katalım ,soğanı katalım, soğan yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Baharatlar ilave edelim, soğuyunca doldurmaya başlayalım.
  8. İşaret parmağımızla hamurumuzu ortasından acarak incelterek acalım ve dolduralım.
  9. Ben once haşlarım sonra kızgın yağda kızartırım .
  10. Haşlarken kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ve icli kofteleri atacağız .
  11. Suyun ustune cıktımı icli kofteler oldu demek.
  12. Haşladıktan sonra kızartmak istemezseniz tereyağlı pul biberli sos yapıp servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.