Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler[/h] Hamuru icin;
[h=2]İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler[/h] Hamuru icin;
- 4 su bardağı duğu en ince olan
- 1 yemek kaşığı salca (domates biber farketmez)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı don yağ yok ise yemek yağı
- 1 yemek salca
- Tuz, karabiber
- Hazırlanırken su
- Duğuyu yarım saat oncesi 2 su bardağı su ile ıslatalım.
- Sonra iyice 15 dk yoğuralım.
- Sade duğuyu sonra salcasını atalım, tuzu ile iyice yoğuralım ne kadar cok yoğurduk o kadar hamuru guzel olur .
- İrmik ununu da atalım, kıvama gelene kadar azar azar su ilave edip yoğuralım, ele yapışmayacak kıvama gelecek.
- Kıymamızı tavaya alalım, rengi donene kadar kavuralım .
- Yağını katalım ,soğanı katalım, soğan yumuşayana kadar pişirelim.
- Baharatlar ilave edelim, soğuyunca doldurmaya başlayalım.
- İşaret parmağımızla hamurumuzu ortasından acarak incelterek acalım ve dolduralım.
- Ben once haşlarım sonra kızgın yağda kızartırım .
- Haşlarken kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ve icli kofteleri atacağız .
- Suyun ustune cıktımı icli kofteler oldu demek.
- Haşladıktan sonra kızartmak istemezseniz tereyağlı pul biberli sos yapıp servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.