Magazin Editor
Magazin Habercisi
Kilisli arkadaşlarımdan eskiden bu tatlının bayramlarda kurulan panayırlarda satıldığını oğrendim. İnternetten de bir tarife ulaşabildim, bir de Esin'in verdiği tarif vardı elimde fakat iki tarif de birbirinden biraz farklıydı. Kilisli arkadaşlardan bu tatlının tarifini bilen bulamayınca iki tarifi harmanlayıp ortaya bu tatlıyı cıkardım:
Malzemeler: (2 kişilik) Muhallebisi icin:
Hazırlanması:
(Tarif icin teşekkurler Esin)
Malzemeler: (2 kişilik) Muhallebisi icin:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı (silme) şeker*
- bir tutam tarcın
- Suslemek icin Antep fıstığı, fındık, badem v.b. (dilerseniz vişne receli)
Hazırlanması:
- Soğut sute nişastayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Duşuk ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
- Kenarlı bir tepsiye muhallebiyi dokun (ben kucuk bir kenarlı tabağa doktum,doktuğum muhallebinin boyu yaklaşlık 1 cm oldu) ve soğutun
- Şerbeti icin vişne suyunu bir tencereye alıp şekerini ve tarcınını katıp bir taşım kaynatın ve soğutun
- Buzdolabında soğuyan muhallebiyi kup kup kesip iki kaseye boluşturun, uzerlerine buzdolabında soğumuş şurubu paylaştırın.
- Kaselere dilerseniz vişne recelinin tanelerinden ve fıstık, badem v.b. atarak susleyin. (Butun haldeki tuzsuz Antep fıstığının ic kabuğunu soymak icin suyun icinde bir iki taşım kaynatıp kolayca soyabilirsiniz)
(Tarif icin teşekkurler Esin)