Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuçlu Portaklı Kış Pastası

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Havuçlu Portaklı Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler[/h]KEK HARCI İÇİN;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 2 tane havuç rendesi
ÜZERİ İÇİN;

  • Çikolata sosu
  • 1 tane havuç rendesi
[h=2]Havuçlu Portaklı Kış Pastası Tarifi Yapılışı[/h]

  1. İlk önce 2 tane yumurtayı kırın ve iyice çırpın.
  2. Toz şekeri ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Zeytinyağını ve portakal suyunu ekleyin ve karıştırın.
  4. Bir eleke unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekleyin ve çırpmadan önce portakal rendesini ve havuç rendesini ekleyin.
  5. Çok çırpmanıza gerek yok topaklar kalmasın yeter ve elinizle çırpmanız daha iyi olabilir.
  6. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kek harcını dökün yere bir iki defa vurarak havanın çıkmasını sağlayın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin kek pişerken çikolata sosunu yapın ve çikolata sosunu ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.
  8. Fırından çıkınca keki soğumaya bırakın ve soğunca servis tabağına çıkartın
  9. Uzun çubukla keke delikler açarak çikolata sosunu dökün ve 15 dk kadar bekletin
  10. Son alarakta havuçları üzerine elinizle serpin.