Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuç Turşusu

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı limonlu sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Limon
  • 5-6 diş sarımsak
[h=2]Havuç Turşusu Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Havuçlarımızı yıkayıp soyuyoruz. Küçük ve ince şekilde doğruyoruz.
  2. Sarımsaklarıda soyup kavanoza havuçlarla beraber karışık atıyoruz.
  3. 2 yemek kaşığı tuzu ekliyoruz.
  4. 2 su bardağı sirke ,3 su bardağı suyu turşumuzun üzeri kapanacak şekilde dolduruyoruz.
  5. En üste limon kesip koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatıyoruz.
  6. Kavanozu hafifçe sallıyoruz (tuzun iyice karışması için)
  7. 2 hafta sonra turşumuzdan çıkarıp yiyebiliriz.