Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Revani

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Haşhaşlı Revani Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sut
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 4/3 su bardağı sıvı yağ
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Krem şanti icin;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1, 5 su bardağı sut
Şerbet icin;

  • 1 bucuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
[h=2]Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı[/h]
  1. En başta şerbeti hazırlıyoruz. Soğuması gerekiyor cunku.
  2. Şeker ve suyu kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kek icin; yumurta, şeker ve vanilyayı iyice cırpıyoruz (vanilya ile cırpılınca yumurta kokmuyor)
  4. Daha sonra sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. En son kuru malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye dokup onceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Kek pişip ilk sıcaklığı gidince soğumuş şerbeti dokuyoruz
  7. Krem şanti icin;2 poşet kremşanti 1 bucuk su bardağı sutle cırpıp kek soğuyunca suruyoruz. Afiyet olsun :)