Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Guzel bir aparatif

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Dun işten eve donerken şoyle guzel bir domates sosu hayali kurdum. Buzdolabında bekleyen, yazdan hazırladığımız yarım kavanoz domates konserversi* de vardı. Ama tabi bu domates sosunu birşeye bağlamak gerekir diye duşundum, makarna, kızartma v.b. birşeye. Hem mutfakta cok durmak istemediğimden hem de bitirilmeyi bekleyen Alaca corba olduğundan sosu hazırlayıp icine biraz kaşar rendeleyip ekmeğin uzerine surerim diye duşundum. Buzdolabını actığımda dolapta bekleyen yufkayı gorunce hemen kafamda yukardaki şekil oluştu. Ve bu aparatifi hazırladım. Cok lezzetli ve cok pratik oldu.

Bunun icin oncelikle bir tavaya biraz zeytinyağı koyup uzerine bir diş sarımsak ve kucuk bir adet biberi halka halka doğradım. Yazdan kozletip buzluğa kaldırdığım kırmızı biberlerden de bir parca doğradım ve hepsini ateşte cevirdim. Uzerine domates konserversinden 4 kaşık kadar koyup pişirdim. Ben tatlandırmak icin baharat olarak karabiber, pulbiber ve kuru fesleğen kullandım. Bu sırada yufkanın yarıcapı uzunluğunda 10 cm. genişliğinde şeritler kestim (yufkanın tamamını kullanmadım) ve bir kenarına kaşar peyniri koyup muska şeklinde katladım. Teflon tavada tereyağı ile iki tarafını da kızarttım. Bu boreklerin uzerine domates sosunu dokup yemek icin sabırsızlandığım sırada fotoğrafını cektim :)

* Domates konserversini yazdan aldığımız guzel domateslerle babam hazırladı. Soyup robottan gecirdiği domatesleri(aslında soyulmasa da olur) ocağa aldı, kaynamaya başladığını gorunce altını kapattı (cok az tuz atarak). Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapattı.