Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gözlerimiz Hakkında Şaşırtan Bilgiler

Efe

New Member
Katılım
5 Tem 2019
Mesajlar
10
Vücudumuz mükemmel planlanmış bir makinedir. Vücudumuzda her organ, doku planlı bir şekilde muntazam çalışır. Fakat, vücudumuzda en enteresan organımız şüphesiz ki gözlerimizdir. Gözlerimiz ile bilmediğimiz ve şaşırtan bilgileri sizinle paylaşıyoruz.



Gözünüzde ışığa duyarlı 100 milyonun üstünde hücre vardır.
Bu 100 milyon hücrenin yaklaşık 7 milyonu renkleri ve detayları görmenizi sağlarken, diğerleri siyah ve beyazı seçmenizi sağlar.
Beyniniz tersten baksanız bile görüntüyü düzenler. Nesneleri tersten görmeye çalışsanız bile bir süre sonra beyniniz buna alışır ve baktığınız ters görüntüyü düze çevirir.

Gözleriniz değil asıl beyniniz ile görürsünüz.
Gözleriniz görüntüleri şifreli şekilde beyne iletir. Beyin bu şifreleri size gözleriniz ile resimlendirir.
Gözleriniz mavi ise, dünyada yaşayan diğer mavi gözlüler ile akrabasınızdır. İlk mavi gözlü insanlar yaklaşık 10 bin yıl önce hayattaydı. Bu tarihe kadar herkes koyu renk gözlüydü. Bu nedenle mavi gözlü olanlar, diğer mavi gözlüler ile akraba kabul edilirler.

Göz kası insan vücudunun en hızlı kasıdır.
Bir göz kırpma işlemi, 150 milisaniyede gerçekleşir. Bir saniyede yaklaşık 5 kez göz kırparsınız.
Göz lensimiz, fotoğraf makinelerinin lensinden daha hızlıdır. Gözbebeğiniz arkasında nesnelere odaklanan lens vardır. Başınızı her çevirdiğinizde bu lens yüzlerce nesneye ve ortama odaklanır. Fotoğraf makinelerinde ise hızlı çevirirseniz fluluk oluşur. Bu nedenle, göz lensimiz inanılmaz hızlıdır.

Yaşlandıkça, yakın gözlüğü kullanmanız gerekir.
Göz lenslerimiz yaşlanınca, odaklanma kabiliyetlerini yavaş yavaş kaybeder. Bu nedenle okuma gözlüğü ihtiyacı doğar.
Köpekbalığı gözü ve insan gözü benzerdir.
İnsangözüne en benzeyen kornea köpekbalıklarınındır. Göz ameliyatlarında nakil yapılabilir.
Yılda 5.4 milyon kere göz kırparsınız. Hatta konuşurken, okurken olduğundan daha fazla göz kırpılır. Göz kırpmanın ana nedeni, gözü korumaktır.