[h=2]Gelin Tatlısı Harika Lezzet Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 5 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı süt
- Bir paket krema
- 6 su bardağı süt
- 125 gr margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Bir paket krem şanti
- 1 su bardağı toz şeker
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Antep fıstığı
- Yumurtaların beyazını bir kaba sarısını bir kaba ayırıyoruz. Beyazları ayırdığımız kabın içine tuzu ilave edip köpüren kadar çırpalım.
- Sarılara koyduğumuz kabın içine şekeri, suyu koyup çırpalım. Sonra üzerine unu eleyip, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra yumurtanın beyazı olan kabı sarı olan harcın içine tahta kaşıkla koyup, tek yöne doğru karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayıp harcı döktükten sonra 180 derece ısıtılmış fırına atalım. Benim 15 dk pisti kürdan batırın pişip pişmediğine emin olduktan sonra çıkarın.
- Muhallebisi için: Derin bir tencerede yağımızı koyup eritelim daha sonra un ile birlikte biraz kavuralım. Şekeri ve vanilyayı ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
- 5 su bardağı sütü yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım, sonrada nişastayı koyup karıştırmaya devam edelim. Kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tezgahın üzerine koyalım ara sıra karıştıralım. Hafif ılık olduğu zaman 1 paket krem şanti ekleyip, bir bardak süt ekleyelim ve çırpalım.
- Soğuyan kekimizi kürdanlı delelim ve krema ile sütü karıştırıp kekimizin üzerine dökelim, sonra muhallebimizi üzerine dökelim ve süslemek için de Hindistan cevizini her yerine serpelim. Şimdiden dilimleri ayırabilirsiniz. Süslemeye devam edebilirsiniz