Fırında Tavuklu Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 200 gr haşlanmış tavuk eti
- Tuz
- Domates
- Biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kadar sıcak su veya haşladığımız tavuğun suyu
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- İlk olarak tavuğu haşlayıp didelim. Haşlarken tuz ekleyelim.
- Derin bir kapta patates patlıcan kabak havuç ve soğanı küp küp doğrayıp tuzlayalım
- Yuvarlak borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
- İlk önce sebzelerimizi borcama koyalım. sebzelerin üzerine tavuklarımızı yayalım.
- En üstede kabuklarını soyduğumuz yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri ve çekirdeklerini çıkardığımız biberleri dizelim.
- Ve domates biberin üzerine tuz serpiştirelim. En son bir kapta salçayı sıcak suyla açalım biraz da sıvı yağ ekleyip salçalı sosu da borcama dökelim.
- Borcamın üzerini alüminyum folyayla kapatıp bıçağın ucuyla folyoya bi kaç delik açalım.
- 200 derece fırında 1 saat kadar pişirelim. Folyayı kaldırıp 10 dakika kadarda üzeri kızarsın diye pişirip fırından alalım.
- Fırın pişme süresi değişebilir. Kontrol edip de fırından alabilirsiniz. Havuçlar pişmişse tamamdır.Aslında çok pratik fırında sebze yemeği oldu. Ama arzu eden tencerede salçayla soğanla sebzeyi biraz kavurup da borcama dökebilir.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp önceden haşlamadan sebzelerle karıştırıp fırına verebilir.Veya borcamın en altına yuvarlak patates dilimleyip dizip sebzeleri patateslerin üzerine dökebilirsiniz.Veya bezelye de bu yemeğe ekleyince yakışacaktır.
- Veya tavuk yerine dana kuşbaşıyla falan da güzel olacaktır.İsterseniz salçalı sosa kekik karabiber veya pulbiber de ekleyebilirsiniz.