- 200 gr dana kıyma
- 200 gr tavuk kıyması
- 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 limon
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek ici
- 2 corba kaşığı galeta unu
- 1 yumurta sarısı
- 2 corba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
[h=3]Fırında limonlu kofte Nasıl Yapılır[/h]
- Limonları yıkayıp kurulayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Ekmekleri suda ıslatıp elinizde sıkın. Dana ve tavuk kıymalarını bir kaba alıp peynir, ekmek ici, rendelenmiş limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız kofte harcından ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayın. Kofteleri once yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın.
- Fırın tepsisini yağlayıp kofteleri dizin. Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimlerini servis tabağına yan yana dizin. Uzerine kofteleri yerleştirip servis yapın.