[h=2]Ezme Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 tane domates
- 1 soğan
- 2 tane acı biber
- 2 tane tatlı biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Göz kararı zeytin yağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Domates hariç bütün malzemeler iri kıyım robottan geçirilir.
- Domateslerin kabukları soyulur ve çok küçük küçük elle doğranır.
- Bir kasede robottan çekilen malzemeler, domates, salça, yağ, limon, nar ekşisi ve tuz karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp isteğe göre üzerine biraz daha yağ gezdirilebilir.
Afiyet olsun