- 4 adet enginar (Çanak)
- 2 demet yabani kuşkonmaz (İzvinya)
- 50 g krema
- 50 g labne peyniri
- 2 yemek kaşığı trüf yağı
- Tuz
Enginar pureli yabani kuşkonmazın servisi icin
- Kızarmış ekmek dilimleri
- Sarımsak ve dereotu
- Zeytinyağı
[h=3]Enginar püreli yabani kuşkonmaz Nasıl Yapılır[/h] Nefis enginar pureli yabani kuşkonmazın malzemeleri hazırsa yapılışına başlayalım.
- Enginarları yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, içine krema ve peyniri ekleyin. İri parçalar olacak şekilde blender’dan kısa süre geçirin veya çatalla ezerek malzemeleri birbirine yedirin. Biraz trüf yağı ekleyip karıştırın.
- Kuşkonmazları temizleyip, zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
- Tabaklara enginar püresini bölüştürüp, üzerine kuşkonmazları ekleyin.
- Kızarmış ekmek, sarımsak ve dereotunu blender’dan geçirip, üzerine serpiştirerek servis yapın.
Enginar pureli yabani kuşkonmazı hazırlarken trüf yağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu durumda mavi peynir gibi daha keskin lezzetli peynirleri labne yerine tercih edebilirsiniz.
Sebzeli zeytinyağlı enginar tarifi icin tıklayın.