Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Elturşusu (Eşkili)

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Elturşusu (Eşkili) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 avuç kurutulmuş acı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Su
  • Yarım çay bardağı tohum sumak ekşisi
[h=2]Elturşusu (Eşkili) Tarifi Yapılışı[/h]Evet osmaniyeli ler burdamı bugün osmaniye yöresinde yaz ayları çok sık yapılan elturşusu yapayım dedim genelde ya eşkili yada el turşusu denir bildiğim kadarıyla.

  1. Tüm sebzeleri güzelce küçük küçük doğrayalım.
  2. Ardından kırmızı acı biberi ekleyelim.
  3. Üstüne gelecek kadar sıcak su koyalım ve 1 çay kaşığı tuz ve limon tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  4. O haşlanırken sumak eskisini kaynar su ile ıslayalım ve üzerini kapatıp bekletelim
  5. Ardından sebzeler haşlanınca ocaktan alalım.
  6. Aldıktan sonra içindeki sudan bir çay bardak alalım ve gerisini süzelim ve elimizle hafif hafif haşlanan sebzeleri ovalım.
  7. Ardından kenara ayırdığımız kendi suyunu koyalım.
  8. Ardından sumak etkisini iyice ovarak eskisini iyice çıkarıp sumaklı suyu içine aktaralım.
  9. Tortusunu atalım. Ardından kuru nane, tuz ekleyelim ve buz dolaba bırakalım soğuduk tan sonra afiyet olsun