Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekinezya hangi hastalıklara iyi gelir?

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kış cayı olarak da bilinen ekinezya kışı atlatmanın en sıcak yolu. Peki ekinezya hangi hastalıklara iyi gelir?
Kış yaklaştı mı market raflarında kutu kutu, Mısır Carşısı’nda kiloyla gorduğumuz ekinezya otu kaynatılıp cay olarak iciliyor. Soylendiğine gore ekinezya kış mevsiminde bin derde deva. Soğuk gunlerden en az hasarla kurtulmamızın yardımcısı. Uzmanlar da bu goruşu destekliyor, kışın bol bol ekinezya cayı icin diyor. Cunku ekinezya kışın soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara iyi geliyor.
[h=2]Ekinezya hangi hastalıklara iyi geliyor?[/h]İnsanlar ekinezya cayı icmeyi seviyor. Cunku ekinezyanın bağışıklık sistemini guclendirdiği inancı var. Şimdi de gelin ekinezya hakkındaki gerceklere bakalım. Yani uzmanların araştırmalarına.
Araştırmalara gore ekinezya soğuk algınlığı gecirmemizi engellemiyor. Ama soğuk algınlığı gecirdiğimizde icersek iyileşmemize yardım ediyor. Soğuk algınlığının hem suresini kısaltıyor hem de bir nevi ilac gorevi goruyor, şiddetini azaltıyor. Tum bunların yanında ekinezyanın faydalı olmadığını soyleyen doktorlar da var.
Bu noktada kime inanmalıyız? Aslında durum karışık. Cunku ekinezyanın birden fazla ceşidi var. Araştırmalardaki farklılıklar da bu yuzden. Soğuk algınlığına iyi gelen tur ekinezya purpurea adlı olan. Ama diğerleri o kadar etkili değil. Bir de araştırmalara gore ekinezya yetişkinlerde daha cok işe yarıyor. Cocuk ve genclerdeyse etkisi daha az.
Faydaları sadece gribe, nezleye de değil. Ekinezya vajinal enfeksiyonlarda da etkili. Mantar onleyici bir krem kullanıyorsanız yanında bir de ekinezya cayı icmeyi deneyebilirsiniz. İyileşmeniz daha kısa surer.
Araştırmalara gore ekinezya ucuk turlerinin tedavisinde de etkin rol oynuyor. Ama başka hangi hastalığa iyi geldiği henuz bilinmiyor.
[h=2]Ne kadar ekinezya tuketmeliyiz?[/h]Aslına bakarsanız standart bir dozaj yok. Bazı kişiler gunde dort fincan ekinezya cayı tuketiyor. Grip, soğuk algınlığı veya vajinal enfeksiyon, hic fark etmez. Onemli olan belirtiler başladığı anda ekinezya icmeye başlamak. Boylece cok daha etkili oluyor. Ne kadar sureyle diye soracak olursanız 7 – 10 gun boyunca icmekte yarar var.
Ekinezyanın iki turu var. Birisi bildiğimiz ekinezya cayı. Diğeri de kapsul şeklinde olan. Ama cayın daha faydalı olduğu soyleniyor. Cunku kapsuller sıkıştırılmış ekinezya iceriyor. Ekinezyayı suyla kaynatıp icmek boğazda antivirus etkisi yaratıyor. Yani ekinezyaya doğal ilac desek yeri.
[h=2]Ekinezyanın yan etkiler ya da riskleri var mı?[/h]Evet bazı riskler mevcut. Bakalım:
Yan etkiler. Normal dozaj aşılmadığı surece ekinezyanın yan etkileri yok. Cunku o doğal bir tedavi yontemi. Ama aşırıya kacarsanız karın ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, uyku sersemliği ve deride kaşıntı yapabilir. Gunde 4 fincan icmeniz normal. Daha fazlası icin yan etkilere hazırlıklı olun.
Riskler. Cok nadiren de olsa alerjik reaksiyon gosterebilir. Alerjik reaksiyonlar bazen cok tehlikeli olabiliyor. Bu yuzden astımı ya da ceşitli alerjileri olan kişiler ekinezya cayı icmeden once dikkatli olmalılar. Orneğin cicek alerjisi, kanaryaotu alerjisi, krizantem alerjisi, kadife ciceği alerjisi veya papatya alerjisi tehlikeli gruptalar. Bununla da bitmiyor. Bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalığınız varsa da dikkatli olması gerekeler arasındasınız. Bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz.
Ekinezyanın etkileşimleri. Eğer duzenli kullandığının ilaclar varsa ve ozellikle bağışıklık sistemiyle alakalıysalar doktorunuza danışmadan ekinezya cayı icmeseniz iyi olur. Ayrıca ağrı kesici, antidepresan, kan sulandırıcı gibi bazı ilaclarla birlikte alınıp alınmaması konusu da hala belirsiz.
Cocukların ya da hamilelere zararı konusunda hicbir kanıt yok. Ama siz yine de işi garantiye almak icin hamileyken icmeyebilir ve cocuğunuza icirmeyebilirsiniz.