Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bu soslar, kızartma yanına, kahvaltıda v.s. guzel oluyor. Domates sos ozellikle kızatma yaptığımız zaman vazgecilmez lezzetimiz. Biber sosunu eşimin teyzesinden oğrendiğim tarifi biraz da kafama gore şekillendirerek yaptım. Cok guzel oldu.
Akşam kızarma yanına domates sosu yaptınız mesela, biraz fazla yapıp sabah kızarttığınız biberlerle birlikte soğuk servis edebilirsiniz. Zaten soğuğu sıcağından daha lezzetli oluyor.
Ve bir oneri daha...Biber sosunu kucuk dilimlediğiniz ve kızarttığınız tost ekmeklerinin uzerine surerek lezzetli atıştırmalıklar/kanepeler elde edebilirsiniz.
Biber sos
Malzemeler:
Hazırlanması:
Malzemeler:
Akşam kızarma yanına domates sosu yaptınız mesela, biraz fazla yapıp sabah kızarttığınız biberlerle birlikte soğuk servis edebilirsiniz. Zaten soğuğu sıcağından daha lezzetli oluyor.
Ve bir oneri daha...Biber sosunu kucuk dilimlediğiniz ve kızarttığınız tost ekmeklerinin uzerine surerek lezzetli atıştırmalıklar/kanepeler elde edebilirsiniz.
Biber sos
Malzemeler:
- 6 adet salcalık kırmızı biber(acı Hatay biberi kullandım)
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- su
Hazırlanması:
- Biberlerin tohumunu ayıklayıp yemeklik doğrayın
- Domates ve soğanı da kup kup doğrayıp tencereye alın
- Sarımsakları iri iri kıyıp ekleyin
- Uzerine 1 bardak kadar su ilave edip ocakta pişirmeye başlayın
- Ben 30-40 dk kadar pişiridim, olcu tum sebzeler iyice pişecek. Eksilirse az az su ilave edebilirsiniz.
- Tuzunu ilave edip soğumaya bırakın. Dilerseniz blenderdan gecirebilirsiniz, ben bu şekilde bırakmak istedim.
- Ilıdıktan sonra sirke ve zeytinyağını koyup kavanoza doldurabilirsiniz. (Sirke ve zeytinyağı daha uzun sure dayanması icin.)
- Piştiği ve sirke,zeytinyağı olduğu icin uzun sure buzdolabında muhafaza edebilirsiniz ama yine de arada kontrol etmekte ve cok uzun sure bekletmeden tuketmekte fayda var.
Malzemeler:
- 1 adet buyuk soğan
- 4 adet orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- tuz, sıvıyağ, karabiber
- Soğanı yemeklik doğrayı sıvıyağda soldurun
- Uzerine kup kup doğradığınız domatesi ve birkac parcaya doğradığınız sarımsakları atın
- Domates sulanınca altını kısıp kapağını kapatarak domatesler pişene kadar pişirin.
- Tuzunu ve karabiberini atıp kızartma yanında servis edin (bu sosun soğuğu sıcağından daha lezzetli oluyor)