Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diş fırcası kullanımı ile ilgili bilgiler

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Diş fırcası kullanımı ile ilgili bilgiler Diş fırcalama, ağız sağlığı icin cok onemlidir. Ancak, diş fırcasının uygun kullanımı da ağız sağlığı icin gereklidir. Ağız ve diş sağlığı icin diş fırcası nasıl olmalı , diş fırcası ne kadar surede değiştirilmeli,diş fırcası alırken nelere dikkat edilmeli ? Merak edilen bu soruların detaylarını makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

dis-fircasi-kullanimi-ile-ilgili-bilgiler-5e7a520627e82.jpg
dis-fircasi-kullanimi-ile-ilgili-bilgiler-5e7a520627e82.jpg






Diş bakımı sadece ağız sağlığımız icin değil , genel sağlığımız icinde gereklidir. Hic bakımı sağlanmayan fırcalanmayan, yada tedavisi yapılmayan dişler genel sağlığımız acısın dan risk oluşturuyor. Diş bakımını bu nedenle kucumsememek lazım. Ağız kanseri, dil kanseri gırtlak kanseri kalp hastalıkları enfeksiyonlar kotu ağız bakımın dan kaynaklanabilri. Uzmanların onerisi ile bu nedenle gunde en az 3 defa dişler fırcalanmalı, gerekirse diş ipi kullanılmalı ve ağız bakım suyuyla en son gargara yapılmalıdır.

Ağız ve diş sağlığı hakkında bilinmesi gerekenler



Diş fırcası secimi

Diş sağlığınızı korumazk icin sadece fırcalamak yetmez. Doğru şekilde fırcalama ve doğru diş fırcası kullanımı da onemlidir. Sert kıllardan oluşan diş fırcaları diş minelerini cizebilir. Bu nedenle daha yumuşak diş fırcalarını tercih edin. Ayrıca buyuk başlı diş fırcaları ile arka dişlere ulaşmak zor olabilir bu nedenle kucuk başlı diş fırcasını kullanın.

Enfeksiyon kontrolu

Diş eti hastalığına neden olan bakterileri ve plakları azaltmak icin duzenli olarak fluorur esaslı bir diş macunu kullanın. fluorur esaslı diş macunları diş curumelerini onleyecektir.

Kullanımdan Sonra İyi Durulayın

Diş fırcalandıktan sonra diş fırcasını durulayın. Plak ve diğer dokuntuler genellikle bakteri, kan, tukruk ve diş fırcasını kirletebilir. Her kullanımdan sonra diş fırcasını temizlediğinizden emin olun.

Diş fırcanızı paylaşmayın

Diş fırcası zaten paylaşılmaz hic kimsede bu durumu kaldıramaz ama biz yinede uyarımızı yapalım. Diş fırcasının ortak kullanımı kişilerde enfeksiyon ve diğer sağlık risklerini oluşturabilir. Bir diş fırcasını paylaşmak, diş fırcası kullanıcıları arasında vucut sıvıları ve / veya mikroorganizmaların aktarılmasıyla ilgili kişilerin enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir. Bu uygulama, odun vermiş bağışıklık sistemine sahip kişiler veya mevcut bulaşıcı hastalıklar icin ozel bir endişe kaynağı olabilir.

Ayrık ve dik tutun

Diş macunu ve pisliği temizlemek icin diş fırcasını iyice durduktan sonra, hava alması icin diğer fırcalardan ayrı tutun. Ayrıca dik pozisyonda bırakın . Yan yana bitişik duran diş fırcaları enfeksiyon riskini artırır.

Diş fırcanızı belli aralıklarla yenileyin

Aynı diş fırcasını uzun sure kullanmak sağlık sorunlarına yol acar. Ayrıca eski fırcanız dişlerinizi iyi temizlemeyebilir. 3 ayda bir diş fırcanızı yenileyin.

Nazikce kullanın

Diş fırcanız bile dişlerinize ve diş etlerine zarar verebilir. Diş fırcanızı her zaman yumuşak ve dikkatli bir şekilde dairesel harekettle zarar vermeden kullanın.

Doktorunuzu ziyaret edin

Ağız ve diş sağlığınızı korumak icin duzenli olarak diş muayenenizi yaptırın. Yılda en az iki defa hekim ziyaretin de bulunun.

Cocuklar icin diş fırcalama teknikleri




Diş fırcalarında bakteri uremesini destekleyecek yeterli klinik bulgu olmasa bile, sistemik sağlık etkilerine yol acacaktır; hastaların enfeksiyona veya ceşitli mikroplar tarafından enfeksiyona maruz kalma riskinin daha yuksek olduğu durumlar icin sağduyulu bir yaklaşım tavsiye edilmektedir.Diş fırcalarının her 3-4 aydan daha sık değiştirilmesi hastaların maruz kaldığı bakteri sayısını azaltabilir; Diş fırcalama, kişisel oral hijyen ve etkili plak giderimi icin onemli bir rol oynamaktadır. Uygun diş fırcası ağız hijyeni icin onemli husustur. Benim onerim bambu diş fırcası kullanımı yonunde . Bambu diş fırcaları ağız bakımı icin daha faydalı olacaktır. Diş fırcalarını mikrop ve bakterilerden korumak icin iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra cabuk kuruması icin sallayın ayrıca fırcayı muhafaza ettiğiniz kabı haftada bir yıkayın. Tum bu koşullara dikkat ettiğinizde ağız sağlığınızı daha etkili bir şekilde koruyabilirsiniz.