Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diş Curuğu Obezite Sebebi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Diş Hekimi Pertev Kokdemir, eksik diş problemi yaşayanların iş dunyasında hep arka sıralarda yer aldığını belirterek, "Bu kişiler oz guven eksikliğinden dolayı on plana cıkmak istemiyorlar" dedi.

Sağlıklı dişlere sahip olmanın oneminin guzel bir guluş ve yuz estetiği acısından kacınılmaz olduğunu aktaran Kokdemir, kotu, bakımsız, curuk dişlerin şişmanlığa da yol actığını vurguladı. Diş Hekimi Kokdemir, diş eksikliğinin aslında gorsel bir sorun olmaktan ziyade sağlığı son derece olumsuz etkileyen, hastalıklara davetiye cıkaran bir durum olduğunu soyledi. Dişlerini kaybedene kadar diş hekimine gitmeyen kişilerin, dişlerini kaybettikten yani iş işten gectikten sonra hekimlerin kapısını caldığını kaydetti. Kokdemir, sozlerini şoyle surdurdu: "Bir iş goruşmesine giderken kıyafetimize nasıl ozen gosteriyorsak dişlerimize cok daha fazlasını gostermeliyiz. Eksik diş; sindirim problemlerinden ulsere, obeziteden kalp-damar hastalıklarına kadar pek cok hastalığa sebep oluyor. Ayrıca eksik dişler, kişilerin psikolojisini de bozuyor. Meslek hayatlarını sekteye uğratıyor. İş yerinde yukselemiyor, iyi pozisyonlara gelemiyorlar."

Kariyeri de etkiliyor

Diş Hekimi Kokdemir, sağlıklı dişlere sahip olmanın onemi guzel bir guluş ve yuz estetiği acısından kacınılmaz olduğunu vurguladı. Dişlerin sindirim acısından da oneminin unutulmaması gerektiğinin altını cizen Kokdemir, "İyi bir sindirim icin ağzımıza aldığımız gıdalar olabildiğince cok cignenmelidir. Ağzımızda bulunan her bir dişin ayrı bir gorevi vardır ve birinin eksikliği bile sindirim sistemimizi olumsuz etkileyebilir. Eksik diş nedeniyle yeterince ciğnenmeyen ve oğutulemeyen besinler butun olarak yutulduğunda şişkinlik, gastrit ve ulser gibi mide problemlerine yol acar." diye konuştu. Gunumuzun buyuk problemi şişmanlık sorunu olduğunu aktaran Kokdemir, acıklamalarını şoyle tamamladı: "Ciğnenmeden yutulan besinlerden vucudumuz yeterince faydalanamadığı gibi bunların coğu da yağ olarak depolanmaktadır. Bu durum ise obeziteye neden olmaktadır. Obeziteye bağlı olarak kalp damar rahatsızlıklarında da artış gozlenmektedir. Bu hastalıklar da kariyeriniz onunde ciddi engel oluşturur.
 

kemuran22

New Member
Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
1
Web sitesi
www.ifdiyeti.com
Hocam kesinlikle. Birde dişlerdeki zararlı bakteriler probiyotik bakterileri etkiliyor bu da sağlığı ve sindirim sorununu tetikliyor. Aslında ağız yoluyla bağırsakta yerleşebiliyor bakteriler.
Yararlı bakteri ile zararlı bakteri arasında her zaman bir denge vardı. Eğer bu denge bozulursa bir takım sorunlar yaşarız.(3) Bunların başında:

  • Sindirim sorunları
  • Mental sorunlar
  • Alerji

Kaynak
Prebiyotik ve Probiyotik faydaları nelerdir
 

Linux

Administratör
Katılım
10 Eki 2022
Mesajlar
6
bilgi için teşekkürler.