Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cilek Marmelatı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bizim evde kahvaltı sofrasında recel tuketilmediğinden kac yıl once vazgectim recel yapmaktan. Kahvaltıda tatlı birşeyler yenecekse eşim balı bense nutellayı tercih ediyoruz. Bu yuzden receller şekerlenip kalıyordu. Ama gecen sene dut ve boğurtlenden yaptığı marmelatlardan cok memnun kalınca(pastalarda kullanıyorum) bu sene değişik meyvelerin marmelatını yapmaya başladım. Cilek bunun başında geliyor.

Cilek marmelatını yapmak icin Evcini ve Betul*'un puf noktalarını dikkate aldım. Evcini cilek receli icin yarım olcu şeker kullanıyor, Betul ise marmelatını sadece 5 dakikada kaynatıyor. Boylece daha meyve tadı baskın harika bir marmelat oluyor. Ekmeğe ihtiyacınız yok, kaşık kaşık bile yiyebilirsiniz!

Cilek Marmelatı

Malzemeler:

  • 1 olcu cilek (olcu kg cinsinden)
  • 1/2 olcu şeker
Hazırlanması:

  • Cileklerin saplarını ayıklayıp yıkayın
  • Cilekleri blendırdan gecirip şekerini ekleyin
  • Ocağa alıp kaynamaya başlayınca dakika tutun
  • Kaynadığı sırada oluşan kopukleri kaşıkla alın
  • 5 dakika sonra altını kapatın
Notlar:

  • Betul, kıvamının daha iyi olması icin meyveyi cok bolmeden şekerle karıştırıp pişirdikten sonra blendırdan gecirmiş, ben once blendırdan gecirip yaptım. Bir dahaki yapışımda oyle deneyeceğim.
  • Eğer az miktarda yapıyorsanız marmelatınızı soğuduktan sonra kavanazo koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Fazla mikarda yapıp uzun sure muhafaza edecekseniz altını kapattıktan sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters cevirin. Soğuduktan sonra kapağı acamayacak kadar sıkı tutmuşsa uzun sure bu şekilde saklayabilirsiniz demektir.
  • Bu marmelatı cheesecake, kek, sutlu tatlılarınızda meyve sosu olarak kullanabilirsiniz.
* Betul'un blogunda eksimaya.com domainine yonlendirme var sanırım, şu sıralar Turkiye'den bazı domainlere ulaşım sıkıntısından dolayı Betul'un blogu da acılmıyor. Eğer ulaşmak istiyorsanız şu adresi kullanabilirsiniz: http://www.hidemyass.com/ Acılan sitede "Hide my Ass" yazan butonun yanındaki kutuya şu adresi gireceksiniz: http://rusticfood.blogspot.com