Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bizim evde kahvaltı sofrasında recel tuketilmediğinden kac yıl once vazgectim recel yapmaktan. Kahvaltıda tatlı birşeyler yenecekse eşim balı bense nutellayı tercih ediyoruz. Bu yuzden receller şekerlenip kalıyordu. Ama gecen sene dut ve boğurtlenden yaptığı marmelatlardan cok memnun kalınca(pastalarda kullanıyorum) bu sene değişik meyvelerin marmelatını yapmaya başladım. Cilek bunun başında geliyor.
Cilek marmelatını yapmak icin Evcini ve Betul*'un puf noktalarını dikkate aldım. Evcini cilek receli icin yarım olcu şeker kullanıyor, Betul ise marmelatını sadece 5 dakikada kaynatıyor. Boylece daha meyve tadı baskın harika bir marmelat oluyor. Ekmeğe ihtiyacınız yok, kaşık kaşık bile yiyebilirsiniz!
Cilek Marmelatı
Malzemeler:
Cilek marmelatını yapmak icin Evcini ve Betul*'un puf noktalarını dikkate aldım. Evcini cilek receli icin yarım olcu şeker kullanıyor, Betul ise marmelatını sadece 5 dakikada kaynatıyor. Boylece daha meyve tadı baskın harika bir marmelat oluyor. Ekmeğe ihtiyacınız yok, kaşık kaşık bile yiyebilirsiniz!
Cilek Marmelatı
Malzemeler:
- 1 olcu cilek (olcu kg cinsinden)
- 1/2 olcu şeker
- Cileklerin saplarını ayıklayıp yıkayın
- Cilekleri blendırdan gecirip şekerini ekleyin
- Ocağa alıp kaynamaya başlayınca dakika tutun
- Kaynadığı sırada oluşan kopukleri kaşıkla alın
- 5 dakika sonra altını kapatın
- Betul, kıvamının daha iyi olması icin meyveyi cok bolmeden şekerle karıştırıp pişirdikten sonra blendırdan gecirmiş, ben once blendırdan gecirip yaptım. Bir dahaki yapışımda oyle deneyeceğim.
- Eğer az miktarda yapıyorsanız marmelatınızı soğuduktan sonra kavanazo koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Fazla mikarda yapıp uzun sure muhafaza edecekseniz altını kapattıktan sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters cevirin. Soğuduktan sonra kapağı acamayacak kadar sıkı tutmuşsa uzun sure bu şekilde saklayabilirsiniz demektir.
- Bu marmelatı cheesecake, kek, sutlu tatlılarınızda meyve sosu olarak kullanabilirsiniz.