Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1/5 çay bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- Aldığı kadar un
- 1 lt süt 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 1 paket çikolata sosu
- 1 kare çikolata
- Öncelikle pandispanyamızı yapalım .Yumurta sarısını ve beyazını ayıralım ayrı kaplara .
- Sarısına şeker ,sıcak suyu ekleyelim.
- Şeker eriyene kadar çırpalım .
- Beyaz olana da tuzu ilave edelim .
- Krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sonra sarısının üzerine ekleyip yavaş yavaş karıştıralım .
- Tepsimize alalım ben kelepçeli kalıp kullandım, 175 derece pişirelim. Yaklaşık 40 dk falan oluyor
- Pastacı kreması için; öncelikle sütü şekerle ocağa koyalım ,ayrı bir kapta unla nişastayı ,yumurta sarısı ilave edip karıştırıyoruz.Süte süzgeç yardımıyla ilave edelim karıştıralım.
- Koyulaşmaya başlayana kadar karıştıralım.
- İndirmeye yakın tereyağ ,krema ,vanilyayı ilave edelim .
- Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz .
- Soğumaya başlarken ara ara karıştıralım .
- Çikolatalı sosunu arkadaki tarifine göre yapalım.
- Bu arada pandispanyamızda pişmiş oluyor fırından alalım 3 kata bölelim yuvarlak bir keseye streç serip keki de keseye taban yapalım.
- Hazırladığımız kremayı yarısını dökelim arasına muz doğrayalım .
- Sonra diğer 2 kat kekimizi serelim.
- Sonra tekrar kalan sosu dökelim sonra son katı dökelim streçle sarıp 1 gece dolapta bekletelim.
- 1 gece olmazsa bile kesinlikle en az 3 saat bekletelim çok güzel bir lezzet oluyor.
- 1 gece sonra ters çevirip çikolata sosu dökelim rende çikolata rendesi serpelim.