Magazin Editor
Magazin Habercisi
Gaziantep' de et yemekleri kadar sakatat yemekleri de cok seviliyor. Ozellikle ciğer kavurması bunların başında gelir. Ben şahsen ciğeri omrumde bir elimin parmak sayısını gececek kadar yememişimdir ama kayınvalidemin yaptığı ciğer kavurması gercekten cok guzel oluyor. Oyle ki dun yaptığı bu ciğere ben bile dayanamadım ve tabağın buyuk bir kısmını lavaş (bizim burda acık ekmek denir) ve piyazla birlikte yedim.
Piyaz hakkında bilgi verecek olursam, boyle kavurma veya kebapların yanına mutlaka yapılır. Pide icine durum edilen kebapla birlikte piyazda konur ve ayranla birlikte yenir.
Ciğer Kavurması
Malzemeler
Malzemeler:
Piyaz hakkında bilgi verecek olursam, boyle kavurma veya kebapların yanına mutlaka yapılır. Pide icine durum edilen kebapla birlikte piyazda konur ve ayranla birlikte yenir.
Ciğer Kavurması
Malzemeler
- 1 adet koyun akciğeri
- 1 adet koyun karaciğeri
- Ciğerlerin etrafındaki ic yağ veya bir miktar kuyruk yağı (tercihan kuyruk yağı, hem daha sağlıklı hem daha lezzetli)
- Ciğerin miktarı kadar soğan (burdaki miktar ciğerleri doğradıktan sonra bir kaseyi dolduruyorsa eğer doğranınca aynı kaseyi dolduracak kadar da soğan)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı salca (biber+domates karışık)
- Akciğeri et makinasının buyuk delikli ağzı ile cekin. Karaciğer yumuşak olduğu icin onu bıcakla kucuk kucuk doğrayın
- Kavurmayı yapacağınız tencerede once kuyruk yağını eritin. Uzerine akciğeri atıp arada karıştırarak kavurun
- Kavrulan akciğerin uzerine karaciğeri atıp kavurmaya devam edin (akciğer sert olduğundan daha gec kavrulur, karaciğer cabuk kavrulur)
- Soğanları dorde bolup 1/4 hakla gibi doğrayın (cok kucultmuyoruz ki eriyip gitmesin)
- Ciğerlerin uzerine soğanları ekleyin, tuz, karabiber, pul biber ve salcasını ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun
- Sıcak olarak lavaş, piyaz ve ayran ile birlikte servis edin.(Cok sıcak olması onemli, soğuyunca guzel olmaz)
Malzemeler:
- Maydanoz
- Soğan
- Limon, tuz, kuru sumak ekşisi
- Maydanozu minik minik, soğanları halka halka doğrayın
- Uzerine limon sıkın, kuru sumak ve tuz ekleyip karıştırın
- Kebaplarla birlikte servis edin.