Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cevizli ıspanak borani

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg ıspanak (İri doğranmış)
  • 1 soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 250 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet ceviz ici (İri kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım cay kaşığı toz biber

  • Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, surekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
  • Ayrı bir tavada ceviz icini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
  • Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice cırpın.
  • Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
  • Kucuk bir tavada kalan tereyağını toz biberle kopurtun.
  • Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Uzerine toz biberli tereyağını dokup servis yapın.