Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 1 kg ıspanak (İri doğranmış)
- 1 soğan (İnce kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 cay kaşığı tuz
- 250 g yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 10-12 adet ceviz ici (İri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım cay kaşığı toz biber
- Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, surekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
- Ayrı bir tavada ceviz icini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
- Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice cırpın.
- Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Kucuk bir tavada kalan tereyağını toz biberle kopurtun.
- Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Uzerine toz biberli tereyağını dokup servis yapın.