Magazin Editor
Magazin Habercisi
Hamuru icin
- 125 g buğday unu
- 125 g tam buğday unu
- 150 g tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Bir tutam tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
İci icin - 3 adet kırmızı soğan (Piyaz doğranmış)
- 2 corba kaşığı zeytinyağı
- 1 corba kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 350-400 g mantar (Kup doğranmış)
- 300 g brokoli (Kup doğranmış)
- 200 ml krema
- 1 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- Tuz
- Fırını 180 derecede ısıtın. Un ve tereyağını parmak uclarınızla hızlı bir şekilde birbirine yedirin. Diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıt arasına acın. Tart kalıbına yerleştirin, dibini catalla delin. Fırında 15 dakika pişirin.
- Soğanları zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Esmer şeker ile karamelize edin. Balzamik sirkeyi, tuzu, mantarları ve brokoliyi ilave edin. 4-5 dakika kadar kavurun. Soğanlı harc soğuduktan sonra tart kalıbının icine dokun.
- Yumurtayı cırpın. Kremayı ekleyip biraz daha cırpın. Soğanlı harcın uzerine kremalı yumurtayı dokun. En son peyniri serpip hafif karıştırın.
- Fırının ısısını 190 dereceye cıkartın ve tartı fırına yerleştirin. Uzeri kızarana kadar pişirin.