Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biber Turşusu

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 500 gr yeşil biber (sivri ya da kıl biber olabilir)
  • 1 litre kaynamış sıcak su (içme suyu)
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz)
  • Yarım limonun suyu (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Dereotu ya da maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 1 baş sarımsak
  • Turşuyu koyacağınız kavanoz veya kap
[h=2]Biber Turşusu Tarifi Yapılışı[/h]
  1. 1 litre sıcak suyu uygun büyüklükteki bir ölçü kabına ya da karıştırma kasesine alın.
  2. İçine sirke, limon suyu, tuz ve şekeri ilave ederek tuz eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Tuz eriyince soğuması için kenara alın.
  4. Kavanozun dibine biraz nohut atın.
  5. Yıkayıp ikiye böldüğünüz ya da bıçakla deldiğiniz yeşil biberleri ve ayıkladığınız bütün sarımsakları kavanoza yerleştirin.
  6. Turşu suyunu ilave edin, biberlerin aralarında hava kalmaması için hafifçe sallayın, üzerine dereotu ya da maydanoz yapraklarını koyarak bastırın.
  7. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederek 10 gün sonra tadına bakın.