[FONT="][h=3]Bamya çorbası tarifi için malzemeler[/h]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor.
[/FONT]
- 50 gr kuru bamya (100 gramlık paketlerde satılır)
- 200 gr küçük doğranmış et
- 3 su bardağı et suyu
- 1 soğan
- Ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 parça limon tuzu
- Tuz
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="][h=3]Bamya çorbası Nasıl Yapılır[/h]Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor.
[/FONT]