Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 1 adet buyuk boy rezene koku (Ortadan ikiye bolunmuş, cok ince dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1-2 tutam tuz
- 1-2 tutam sumak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 avuc ince kıyılmış maydanoz veya dereotu, kişniş karışımı
- 1-2 avuc iri kırılmış badem
- 1/4 nar (Ayıklanmış)
- Badem ve nar dışında butun malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Rezenenin yumuşaması ve diğer malzemelerin butun aromasını icine cekmesi icin 1-2 saat buzdolabında dinlendirin (Dinlendirmeden de servis edebilirsiniz).
- Servis etmeden once, uzerine ufalanmış badem ve nar taneleri ekleyerek susleyin.
- Badem ve narlı rezene salatasını, kremalı mantarlı makarna ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Bademleri ufalamak icin, mutfak robotundan gecirebilirsiniz.
- Dilerseniz susam ve susam yağı ekleyerek de deneyebilirsiniz. Bu yağlar rezeneye cok yakışıyor.
- Salatanın yağını servis etmeden once ekleyin. Aksi takdirde suyunu salacaktır.
Badem ve narlı rezene salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Alternatif olarak, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan erikli kinoa salatasını da deneyebilirsiniz.
Tek veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik salata tarifleri mi arıyorsunuz? Bol malzemeli ve yuksek lifli maş fasulyesi tarifine goz atabilirsiniz.