Magazin Editor
Magazin Habercisi
Avokado puresi icin
- 2 adet salatalık
- 1 adet avokado
- 1/2 limonun suyu
- 5 dal kişniş
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet salatalık (Yuvarlak dilim kesilmiş)
- Bir avuc kadar bezelye
- 1 adet havuc (Yuvarlak dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı Arnavut biberi (İnce dilimlenmiş)
- 1 adet Yedikule marulu (Yıkanmış, ayıklanmış)
- 4-5 adet taze bakla
- 2-3 dal kişniş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Pure icin tum malzemeleri bir rondoya alın. Puruzsuz bir kıvam oluncaya kadar rondodan gecirin ve bir servis tabağına aktarın.
- Diğer malzemeleri bir kaseye alıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla lezzetlendirin. Sırasıyla tum malzemeleri pure uzerine yerleştirerek servis edin.
- Avokado pureli bahar salatasını, ızgara kofte ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Salata ve avokadonun kabuklarını soyduktan sonra sudan gecirmeyi unutmayın.
- Dilerseniz, salatanın icerisinde garnitur kullanabilirsiniz.
- Zeytinyağı ve limonu, salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin. Boylece salatanın sulu olmasını onleyebilirsiniz.
- Avokado pureli bahar salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Zengin iceriğiyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, avokadolu kuru fasulye puresini de deneyebilirsiniz.