Ardahan’ın iklim özellikleri ve coğrafi konumu tarım ve hayvancılığı etkilediği kadar yemek kültürünü de etkilemiştir. Uçsuz bucaksız çayırlarda ve yaylalarda yapılan hayvancılık sayesinde et ve süt ürünleri son derece lezzetlidir. Yemeklerde de haliyle et, hayvansal ürünler ve tahıl ağırlıktadır. Kaz eti, kesme aşı, tereyağında alabalık, tandır kebap, dolma kebap, kaçguç, etli hangel, kayıtma, kete ve katmer yöresel tatlardan yalnızca birkaçıdır.
Popüler restoranlar
Akçakale Köyü Balıkçıları: Çıldır Gölü’nün kıyısındaki balıkçılarda mangalda balıkkeyfini deneyebilirsiniz.
Lezzet-i Kür Restoran: Şehir merkezinde, Kura Nehri kenarında bulunan restoran Ardahan Kalesi’ni de görmektedir. Ardahan’ın güzel et yemeklerini tatmak için tercih edilebilir.
Bahşiş
Türkiye’de bahşiş verme oranı kişinin memnuniyetine göre değişse de ortalama miktar, toplam hesabın yüzde 7-10’u arasındadır. Bazı mekanlarda bahşiş miktarı hesabın içine yedirildiğinden, ödeme yaparken buna dikkat ederek bahşiş bırakmak gerekir