Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ardahan Mutfağı

Gizemli

Member
Katılım
25 Tem 2019
Mesajlar
133
2484808kapama-pilav-secpisir.com-29-kasim-2012-persembe.jpg

Ardahan’ın iklim özellikleri ve coğrafi konumu tarım ve hayvancılığı etkilediği kadar yemek kültürünü de etkilemiştir. Uçsuz bucaksız çayırlarda ve yaylalarda yapılan hayvancılık sayesinde et ve süt ürünleri son derece lezzetlidir. Yemeklerde de haliyle et, hayvansal ürünler ve tahıl ağırlıktadır. Kaz eti, kesme aşı, tereyağında alabalık, tandır kebap, dolma kebap, kaçguç, etli hangel, kayıtma, kete ve katmer yöresel tatlardan yalnızca birkaçıdır.

Popüler restoranlar

Akçakale Köyü Balıkçıları: Çıldır Gölü’nün kıyısındaki balıkçılarda mangalda balıkkeyfini deneyebilirsiniz.

Lezzet-i Kür Restoran: Şehir merkezinde, Kura Nehri kenarında bulunan restoran Ardahan Kalesi’ni de görmektedir. Ardahan’ın güzel et yemeklerini tatmak için tercih edilebilir.

Bahşiş

Türkiye’de bahşiş verme oranı kişinin memnuniyetine göre değişse de ortalama miktar, toplam hesabın yüzde 7-10’u arasındadır. Bazı mekanlarda bahşiş miktarı hesabın içine yedirildiğinden, ödeme yaparken buna dikkat ederek bahşiş bırakmak gerekir