Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2015 Amerikan Müzik Ödülleri'ni Alan 16 Popüler Şarkıcı ve Şarkıları

Magazzzino

Moderatör
Katılım
10 May 2019
Mesajlar
86
[h=2]1. Yılın Şarkısı: Taylor Swift - Blank Space[/h][FONT=&quot][/FONT]


26 yaşındaki Swift, ilk albümünü daha 17 yaşındayken kendi adını taşıyan ''Taylor Swift'' ile girmişti müzik dünyasına. Müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler alan Swift, bu süreden sonra her 2 yılda (2008, 2010, 2012, 2014) bir albüm yaptı. Ve şöhret basamaklarını giderek tırmanıyordu. Sanatçı "Our Song" şarkısını tek başına yazmıştı ve tarihte bir numaraya ulaşan bir şarkının hem yazarı hem söyleyeni olan en genç şarkıcı ünvanını eline almıştı.
Şu ana kadar yedi Grammy Ödülü, on Amerikan Müzik Ödülü, yedi CMA Ödülü, altı ACM Ödülü ve on üç BMI Ödülü kazanan Swift, 2015'te de Amerikan Müzik Ödüllerine damgasını vurarak dünyanın en iyi sanatçıları arasında olacağını ispatlamıştır.

[h=2]2. Yılın En İyi Yeni Sanatçısı: Sam Hunt.[/h]

Gerçek adı Sam Lawry Hunt olan şimdilerin müzik dehası aslında eski bir Amerikan futbolu oyuncusudur. 31 yaşındaki Sam, muhteşem country tarzı şarkılarıyla kısa sürede Amerika'nın gönlüne taht kurdu. Müzik kariyerine 2009'da başlayan Sam, ilk stüdyo albümünü 2014 Ağustos'unda X2C'yi çıkartarak yaptı, bu bir E.P albümdü ve 2 ay sonra çıkacak albümü olan Montevallo'ya hazırlıktı. Ekim'de çıkan Montevallo çok büyük bir çıkış yaptı ve Sam Amerika müzik listelerini en tepesine yerleşmişti.
[h=2]3. Yılın Ortak Çalışması: Skrillex and Diplo - "Where Are U Now" feat. Justin Bieber[/h]

Skrillex adıyla tanınan Moore daha genç bir delikanlı iken Los Angeles'ta punk gruplarında görev almaya başlamış, sonrasında elektronik müzik kulüpleri “Silver Lake” ve “Echo Park”'ta Disk Jokeylik yapmıştır. 37 yaşındaki Thomas Wesley Pentz veya bilinen sahne adıyla Diplo, Amerikalı DJ, müzik prodüktörü ve söz yazarıdır. Kariyeri, video paylaşım sitesi Youtube'a koyduğu videoların 2008 yılında Scoot Braun tarafından keşfedilmesiyle başlayan Justin Bieber ise dünyanın en genç yıldızlarından biri olmuştur. 2010 yılı Amerikan Müzik Ödülleri'nde “Yılın Sanatçısı”, “Yılın Pop/Rock Albümü”, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ve “Yılın En İyi Pop/Rock Erkek Sanatçısı”, 2010 yılı MTV Video Müzik Ödülleri'nde “En İyi Yeni Sanatçı” ve 2010 yılı MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde “Yılın Erkek Sanatçısı” ödülünü kazanmıştır.
Bu üç isim ''Where Are U Now'' adlı şarkıda birlikte çalışarak, 2015 Amerikan müzik ödüllerinde yılın ortak çalışması ödülüne layık görülmüştür.
[h=2]4. Yılın En iyi Sanatçısı: One Direction.[/h]

Dört üyeden oluşan Britanyalı One Direction. İngiltere'de yayınlanan yarışma programı olan The X Factor'ün yedinci sezonunu üçüncülükle bitirip adını duyurarak Syco Music'le anlaşarak ilk kayıtlarını yapmıştır. Üyeleri; Louis Tomlinson, Harry Styles, Liam Payne ve Niall Horan'dan oluşur.
One Direction'ın ilk teklisi "What Makes You Beautiful", 11 Eylül 2011 tarihinde yayınlanmıştır ve İngiltere müzik listelerinde birinci sıraya yükselmiştir. İkinci teklileri "Gotta Be You" 13 Kasım 2011'de yayınlamış ve ardından Up All Night adlı albümleri 18 Kasım'da piyasaya sürülmüştür. Take Me Home adlı albümleri Kasım 2012'de piyasaya sürülmüştür. Ve Take Me Home Tour adı altında Birleşik Krallık, Avrupa, Amerika ve Avustralyayı kaplayan turlarını yapmışlardır. Grup Midnight Memories albümünü Kasım 2013'te çıkarmıştır. Son albümleri olan Four ise bir sene sonra (Kasım 2014) piyasaya sürülmüştür. Ve albümün büyük süksesi sayesinde 2015 Amerikan Ödüllerinde yılın en iyi sanatçısı ödülüne layık görülmüşlerdir.
[h=2]5. Pop Rock dalında En İyi Erkek Sanatçı: Ed Sheeran.[/h]

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, 2009'da 312 konser verdi ve 2011'in başlarında No. 5CollaborationsProjectadlı EP'sini yayınladı. İlk albümü +'ta yer alan "The A Team" ve "Lego House" şarkılarıyla iyi bir çıkış yakaladı, albüm Birleşik Krallık'ta 5 defa platin plak sertifikası aldı. 2012'de BRIT Ödülleri'nde En İyi İngiliz Erkek Solo Artist ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödüllerini kazandı, aynı zamanda "The A Team" de Ivor Novello Ödülleri'nde müziksel ve sözel olarak en iyi şarkı seçildi. Brit Pop dalında son yıllarda çok büyük bir çıkış yakalayan Ed, 2015 Amerikan Ödüllerinde bu tarzın en iyisi seçildi.
[h=2]6. Pop Rock dalında En İyi Kadın Sanatçı: Ariana Grande.[/h]

Müzikal kariyeri için 13 yaşında okuldan ayrılan Ariana Grande 2010 yılının Ağustos ayında çıkış albümünün hazırlıklarına başlamıştır. Bu aşamada dünyaca ünlü pop şarkıcısı Katy Perry’den yardım almıştır. Bu arada oynadığı dizi Victorious için müzikal anlamda önemli katkıları olmuştur. Ariana Grande’nin çıkardığı ilk teklisi “Put Your Hearts Up” ismini taşır. Ariana Grande çıkış albümünü ise 3 Eylül 2013 tarihinde çıkarmıştır. Toplamda 13 parçadan oluşan albüm 50 dakika uzunluğundadır. Ariana Grande yeni albümünün ismi “My Everything”. 22 Ağustos 2014’te çıkardığı 12 parçadan oluşan bu albümün uzunluğu ise 40 dakikadır. Ve bu albüm sayesinden en iyi kadın sanatçı ödülüne layık gösterilmiştir.
[h=2]7. Country dalında En İyi Erkek Sanatçı: Luke Bryan.[/h]

Son dönem country müziğin en popüler erkek vokalisti olan Bryan. 39 yaşındaki şarkıcı, ilk albümünü 2007 yılında ''I'll Stay Me'' ile yapıp piyasa çok hızlı bir giriş yapmıştır. En büyük çıkışı ise Crash My Party albümüyle yaparak dalında 2015 Amerikan Müzik Ödüllerinde ödül almıştır.
[h=2]8. Country dalında En İyi Kadın Sanatçı: Carrie Underwood.[/h]

Carrie Marie Underwood American Idol'ün dördüncü sezon kazanan country müzik şarkıcısıdır. 2005 yılında "Some Hearts" adlı ilk albümü çıkardı. Bu albümden "Inside Your Heaven", "Jesus, Take the Wheel", ve "Before He Cheats" adlı singlelar yayınlandı.
[h=2]9. Country dalında En İyi Grup: Florida Georgia Lane.[/h]

Brian Kelley ve Tyler Hubbard'ın oluşturduğu country müzik grubu Lane, 2010'da kurulmuş ve şimdiye kadar iki albümü piyasaya sunmuştur. Çıkış albümleri ''Here's to the Good Times'' 2012'de satışa sunulmuş ve Amerika'da büyük bir talep görmüştür.
[h=2]10. Rap/Hip-hop dalında En İyi Sanatçı / En İyi Albüm: Nicki Minaj - ''The Pinkprint''[/h]

Nicki Minaj, Trinidad doğumlu Amerikalı rapçilerin en iyilerindendir. 2007 ve 2009 arasında yayımlanan mixtape çalışmalarının başarısının ardından Young Money Entertainment ile anlaşma imzaladı.
Minaj'ın ilk stüdyo albümü Pink Friday (2010), ABD Billboard 200 listesinde zirveye oturdu ve Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından platin sertifika ile ödüllendirildi. Albümün en başarılı single'ı olan "Super Bass", dört kez platin sertifika aldı ve dört milyondan fazla kopya satarak ABD'de tüm zamanların en çok satan single çalışmalarından biri oldu.
[h=2]11. Soul - R&B dalında En İyi Erkek Sanatçı / En İyi Albüm: The Weeknd / ''Beauty Behind the Madness''[/h]


Kanadalı The Weeknd daha 25 yaşında R&B dalının en iyilerindendir. 2010'un sonlarına doğru Tesfaye, YouTube'a The Weeknd ismiyle birkaç şarkı yükledi ve bu sayede kendini tanıtmaya başladı. 2011'de dokuz parçadan oluşan House of Ballons, Thursday ve Echoes of Silence isimli üç tane mixtape çıkardı. 2012'deTrilogy isimli, tüm mixtaplerdeki şarkıların yeniden çalışılmış hallerinin sunulduğu bir albüm çıkardı.

[h=2]12. Soul - R&B dalında En İyi Kadın Sanatçı: Rihanna.[/h]

Rihanna, 7 yaşında şarkı söylemeye başladı. 15 yaşında "Combermere" adlı müzik okuluna giden Rihanna, iki sınıf arkadaşıyla beraber müzik grubu kurdu.Genç sanatçının yaşamı, müzik yapımcısı Evan Rogers'la tanışmasıyla değişti. Bu dönemde 4 demo şarkı çıkaran Rihanna'nın, sesini beğenen Def Jam Kayıt Şirketi'nin patronu Jay-Z, Rihanna ile hemen çalışmalarına başladı.
2005 yılında ilk albümü olan Music of the Sun'ı çıkardı. Albümün çıkış parçası olan "Pon de Replay" Billboard Hot 100 listesinde 2 numaraya kadar yükselmiş ve büyük başarılar elde etmiştir. 2006 yılına gelindiğinde ise A Girl Like Me adını verdiği ikinci stüdyo albümünü çıkardı. Bu albüm sayesinde birçok ödül aldı ve albümdeki SOS şarkısı Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya kadar yükseldi. Bir sonraki yıl çıkarttığı Good Girl Gone Bad (İyi Kız Kötüye Gidiyor) albümünde imaj ve tarzını değiştirerek muhteşem bir çıkış yapan Rihanna, kendinden her yerde söz ettirmeyi başardı. Albümün tanıtımı için "Good Girl Gone Bad Tour" adını verdiği ikinci Dünya turunu düzenledi. Albümdeki Umbrella, Shut Up and Drive, Don't Stop the Music, Take a Bow ve Disturbia önemli Rihanna hitleri oldu. Bunlardan "Umbrella" şarkısı ile Grammy Ödülü kazanan Rihanna, Entertainment Weekly tarafından da '2008'in Divası' seçildi
[h=2]13. Alternatif Rock dalında En İyi Sanatçı: Fall Out Boy.[/h]

Fall Out Boy Chicago, Illinois kökenli bir Amerikan Punk-Rock grubudur. 2001 yılında Patrick Stump (vokal, gitar), Peter Wentz (bas gitar, yardımcı vokal, söz yazarı), Joe Trohman (gitar, yardımcı vokal) ve Andy Hurley (davul) tarafından kuruldu. Grup adını "The Simpsons" dizisindeki "Radioactive Man" adlı karakterin sağ kolu olan "Fall Out Boy" adlı çocuk karakterden almıştır. 2002 senesinde Project Rocket grubuyla birlikte “Split” adlı bir EP çıkartan grup, 2003 senesinde Uprising Records etiketiyle “Fall Out Boy’s Evening Out With Your Girlfriend” adlı ilk albümünü yayınladı.
[h=2]14. Latin Dalında En İyi Sanatçı: Enrique Iglesias.[/h]

Enrique Miguel Iglesias Preysler, Grammy ve Latin Grammy sahibi şarkıcı, aktör, model ve söz yazarı. Dünya çapında 70.000.000'dan fazla albümü satmıştır. Bu da onu Dünya'da en çok satan İspanyol şarkıcıların arasına sokmuştur.
Florida çıkışlı bir şarkıcıdır, oyuncudur ve milyonlarca albüm satışına sahiptir. 116 Platin, 227 altın plak ödülüne sahiptir. '1996 Grammy En İyi Latin Uyruklu Şarkıcı', '1997 Billboard Dergisi Yılın Albümü', WMA'nın 'En çok albümü satılan Latin sanatçı', 8 'Premio Lo Nuestro' ödülü, 2 'ACE Yılın Sanatçısı' ödülü ve 2 'ASCAP En İyi Sanatçı ödülü' almıştır. Toplam 54 uluslararası ödül ile Enrique Iglesias, sadece latin ülkelerinde değil tüm dünyada ilgi görmüştür. Toplamda 390 tane ödüle sahiptir.
[h=2]15. Elektronik Dans dalında En İyi Sanatçı: Calvin Harris.[/h]


Calvin Harris İskoç DJ ve prodüktör. İlk albümü I Created Disco'yu 15 Haziran 2007'de piyasaya sürdü. Bu albümden çıkan "Acceptable in the 80s" ve "The Girls" teklileri listelerde üst sıralarda yer aldı. İkinci albümü Ready for the Weekend'i 2009'da piyasaya sürdü. Bu albüm UK Album Chart listesinde 1 numarayı kadar yükseldi. Bu albümden "I'm Not Alone", "Ready for the Weekend", "Flashback" ve "You Used to Hold Me" adında 4 tekli çıkardı.

[h=2]16. En İyi Soundtrack: Pitch Perfect 2.[/h]