Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ince kıl biber
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 2, 5 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 adet defne yaprağı

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım paylaştığım ilk tarif olacak arkadaşlarınızla bi araya geldiginizde poğaçalarınızın yanına koyabileceğiniz çok güzel bir tarif dener ve severek yersiniz inşallah.

  1. Öncelikle biberlerimizin sap kısımlarını kesiyoruz. Ayıkladığımız biberleri yıkayıp sularının süzülmesi için bir kenara alıyoruz.
  2. Daha sonra biberlerimizi büyüklüğüne göre istediğimiz uzunlukta kesiyoruz.
  3. Ben işaret parmağımın 2 boğumu uzunluğunda kestim sizde nasıl isterseniz o şekilde ayarlayabilirsiniz.
  4. Arkasına 1 Baş sarımsağımı soydum benimki 8 adet geldi iricelerdi biraz sonra onları daire şeklinde sarımsağa göre gelişi güzel doğradım.
  5. Genişçe bir tenceremizi ocağımızın üzerine aldık.
  6. İçine yağımızı, sirkenizi, suyumuzu, tuzumuzu, atıp biraz ısınmasını bekleyelim daha sonra sarımsaklarımızı ekleyip 1 _2 dk çevirelim .
  7. Ardından biberlerimizi ekleyip karıştıralım.
  8. Kısık ateşte biberlerimizin rengi dönene kadar çevirelim .
  9. Defne yapraklarımızı da biberlerimizle beraber atalım çok hoş bi lezzet verecek turşularımıza.
  10. Biberlerimizin rengi döndükten sonra kavanozlarımıza yerleştirelim.
  11. En son olarakta kalan suyu kavanozlarımıza paylaştıralım.
  12. Ağzını kapatıp ters çevirelim. Bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun arkadaşlar.